De paardenmasseur

Wie is de paardenmasseur?

Ik ben Mariska de Vries, al jaren actief in de paardensport in bijna alle disciplines. Altijd bezig met een nieuwe uitdaging en erg perfectionistisch. Het opleiden van jonge paarden vind ik het leukst en daarbij is ook vaak enige creativiteit en kennis van het paardenlichaam / welzijn vereist.

fotocollage rijden verschillende disciplines, wie is de paardenmasseur.

Na mijn opleiding tot paraveterinair ben ik in de humane tandheelkunde terecht gekomen waarin ik nog steeds werkzaam ben. Echter mijn interesse in de diergeneeskunde en de tegenwoordig talrijke therapieën die je op je paard kan toepassen bleef mij bezig houden. Samen met de problemen die je als ruiter tegenkomt tijdens het trainen van je paard ben ik opzoek gegaan naar iets waarmee ik zowel de paarden als ruiters verder zou kunnen helpen. Na een aantal cursussen acupressuur miste ik een ‘basis’ om vanuit te kunnen werken. Met de opleiding tot paardensportmasseur heb ik een goede basis gelegd om elk paard goed te kunnen beoordelen, het probleem op te sporen en de juiste therapie toe te kunnen passen.

Mijn kennis heb ik verder uitgebreid en mij in de wereld van de vele mogelijkheden van essentiële oliën verdiept. Ook wilde ik mij al heel lang de technieken van het medical taping voor paarden eigen maken, nu ik een goede basis had gelegd heb ik hiervoor een cursus gevolgd. Kortom genoeg om lekker mee aan de slag te gaan, ik verheug me erop om iets voor u en uw paard of pony te kunnen betekenen!

diploma`s en certificaten, wie is de paardenmasseur