De paardenmasseur

Waarom sportmassage

Uw paard is een atleet, net zoals menselijke atleten krijgen paarden ook te maken met: spierpijn, spierstijfheid, letsel en spiervermoeidheid. Maar waarom sportmassage zult u zich afvragen?

Naast training van uw paard is sportmassage één van de therapieën die ervoor zorgt dat uw paard zijn werk zonder moeite kan uitvoeren en zelfs de prestaties kunnen verbeteren. Hieronder wat meer uitleg waarom sportmassage zeker een toegevoegde waarde kan zijn voor uw paard.

Voorkomen blessures

Regelmatig uw paard laten masseren kan ook bijdragen aan het voorkomen van blessures. Sportmassage stimuleert de circulatie in het lymfesysteem, hierdoor worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Het verbetert de spiertonus en vergroot de mobiliteit. Doordat de bloedcirculatie verbetert, wordt een snellere genezing van een eventuele blessure versnelt. Een massage geeft ontspanning en een betere gemoedstoestand. Kortom een happy athlete!!

Rijtechnische problemen

Veel rijtechnische problemen kunnen met behulp van sportmassage snel verbeteren. Een paar voorbeelden:

  • Slecht kunnen buigen
  • Verkeerd aanspringen in galop
  • Niet op 1 bepaalde kant willen landen na de sprong
  • De galopwissel naar 1 kant wil niet
  • Slecht lengte in de hals kunnen krijgen
  • Dit zijn maar een paar voorbeelden waarbij sportmassage heel goed ingezet kan worden.

Blessures

Tijdens een periode van rust of herstel na een blessure kan sportmassage een goede ondersteuning zijn. Het maakt de spieren die minder gebruikt zijn weer los en soepel waardoor het paard zonder belemmeringen weer zijn spieren goed kan gaan gebruiken en weer sneller op zijn oude niveau zal zijn en lekker in zijn vel komt te zitten.

Waarom sportmassage voor uw paard een toegevoegde waarde kan zijn is dus heel divers en kan eigenlijk op elk moment toegepast worden.

massage schouder als onderdeel van de sportmassage