De paardenmasseur

Sportmassage behandeling

De paardensportmassage behandeling start met het afnemen van een uitgebreide anamnese. Ik bekijk het paard in zijn geheel en let hierbij op het exterieur en de bewegingen. Ook doe ik een uitgebreid rug onderzoek. Naar aanleiding van mijn bevindingen zal ik de behandeling starten. Indien ik meerdere of ernstigere problemen tegenkom en vermoed dat er meer met het paard aan de hand is, zal ik u doorverwijzen naar een dierenarts.

Harnachement

Als ik tijdens het lichamelijk onderzoek dingen vind die een verband kunnen hebben met het harnachement, zal ik naar het zadel en hoofdstel kijken. Ook zal ik enkele tips betreft de training kunnen geven die het paard kunnen ondersteunen in het herstel. Het kan nodig zijn dat ik niet in 1 behandeling het probleem kan oplossen en er meerdere behandelingen nodig zijn.

Oudere paarden

Voor een ouder paard kan een paardensportmassage ook zeker effect hebben en zinvol zijn. De spieren van een ouder paard zijn toch wat minder soepel en hebben extra aandacht nodig zodat uw paard nog lang met plezier en zonder belemmeringen zijn werk kan doen. Tevens is het natuurlijk ook heerlijk ter ontspanning. Ik zal bij het behandelen van een ouder paard zijn moeilijke (knoop)punten opzoeken en deze weer los maken, indien nodig kan ik ook acupressuur toepassen.

Blessures

Als uw paard zich heeft geblesseerd zal het gaan compenseren elders in het lichaam waardoor spierspanningen, spierknopen of scheefheid kunnen ontstaan. Tijdens de massage van het geblesseerde paard kijk ik eerst naar de plek en aard van de blessure hier zal ik mijn behandeling op aanpassen, eventueel in overleg met de behandeld dierenarts.

Behandelformulier

Tijdens het afnemen van de anamnese en de behandeling zal ik steeds duidelijk uitleggen waar ik mee bezig ben, tevens vul ik een behandelformulier in. Hierop scoor ik het exterieur, staat de probleembespreking en wat uit het rug onderzoek komt. Welke behandeling ik heb gedaan noteer ik en wat mijn advies aan u is. Ik kan u wat oefeningen geven zodat u zelf thuis verder de soepelheid van uw paard kan ontwikkelen. Mijn advies voor een eventuele vervolg behandeling en andere acties die ondernomen kunnen worden zal ik hier noteren. Zo kunt u rustig nog eens lezen wat mijn bevindingen waren en wat er gedaan moet worden om te zorgen dat uw paard een happy athlete word en/of blijft!

Paardensportmassage behandeling