De paardenmasseur

Novafon

Wat is Novafon Novafon

Novafon is een geluidsgolvenapparaat dat een positief effect heeft op de spierspanning bij gespannen spieren en spierknopen, het geeft verlichting bij bewegingsbeperking door myofasciale pijn*, artrose en peesblessure. Tevens is Novafon te gebruiken om littekens na trauma of operatie te behandelen. Door de sensorische stimulatie van Novafon zorgen de trillingen ervoor dat de spieren zich samentrekken en ontspannen. Gestimuleerd door de trillingen veroorzaakt dit een spiercontractie. Hierdoor stijgt de temperatuur en doorbloeding van de spier en huid gelijk. Doordat de trillingen tot 6cm diep de weefsels in gaan worden ook de dieper gelegen weefsels bereikt en gestimuleerd. Door lokaal toe te passen worden pijn en spierspanningen verminderd waardoor het paard gestimuleerd word weer de juiste lichaamshouding aan te nemen.

  • Novafon gebruiken bij pijntherapie:
  • Vermindering myofasciale pijn
  • Vermindering pijn aan het bewegingsapparaat
  • vermindering fantoompijn
  • Novafon gebruiken bij neurorevalidatie:
  • Spiercontractie om functies te activeren
  • Verkrijgen motorische controle
  • bevorderen proprioceptie
effect novafon te zien via warmtebeeldcamera
Via de warmtebeeldcamera is goed te zien welk effect novafon op het lichaam heeft

Bij welke klachten is novafon toe te passen

*Myofasciale pijn: Zijn klachten aan het bewegingsapparaat veroorzaakt door een pijnlijke spierverharding. Myofasciale pijn word veroorzaakt door individuele spieren of spiergroepen. Zowel bij acute als chronische pijn is Novafon te gebruiken. Myofasciale pijn kan ontstaan door een verkeerde beweging, een ongeluk, stress, spierzwakte, ondervoeding, onderkoeling of zenuwschade na een ongeval. Met behulp van Novafon worden eerst de verhardingen in de spieren losgemaakt(detoniseren) waardoor de pijn verminderd word, hierna worden de triggerpoints behandeld.

Peesblessure: Novafon helpt bij een peesblessure het genezingsproces te bevorderen. Door te behandelen met Novafon voorkom je verstijving van gewrichten en voorkom je dat spieren zich gaan verkorten. Doordat niet alleen het geblesseerde gebied behandeld word maar ook de spieren eromheen, vergroot dit de proprioceptie en voorkom je overcompensatie elders in het lichaam. Het genezingsproces wordt bevorderd doordat de microcirculatie hersteld word waardoor er meer zuurstof en bloed naar het gebied getransporteerd word.

Littekens: Littekens ontstaan door een trauma of na een operatie zijn te behandelen met Novafon. Door een week na het trauma/operatie eerst de overbelaste structuren te detoniseren voorkom je overcompensatie. Een week later kan er ruim rondom het wondgebied begonnen worden met het toniseren, dus stimulatie van de doorbloeding wat de genezing bevorderd. Na 4 weken kan er bij het litteken ook toniserend behandeld worden. Door de stimulatie van de weefsels zal sneller collageenweefsel aangemaakt worden, hierdoor neemt de rekbaarheid van de weefsels toe.

Artrose: Paarden met artrose behandelen met novanfon met name om pijn te verminderen, overcompensatie te voorkomen en bij het aangetaste gewricht de aanmaak van synoviaal vocht te stimuleren.

Novafon en sportmassage

Ook gebruik ik Novafon veel tijdens de sportmassage behandeling. Paarden vinden het heel ontspannend, aangezien de trillingen tot 6cm diep de weefsels in gaan is dit een hele goede aanvulling tijdens de massage. Heeft het paard ergens een plek die te pijnlijk is om goed los te kunnen masseren of spierpijn dan is behandelen met novafon minder pijnlijk voor het paard. Het paard zal zich dan makkelijker ontspannen waardoor de massage ook het gewenste resultaat zal hebben. Kortom een hele goede aanvulling bij de paardenmasseur om ervoor te zorgen dat uw paard een happy athlete word/is en blijft!!

deelname certificaten