De paardenmasseur

Essentiële Oliën

Essentiële oliën zijn natuurlijke aromatische verbindingen die worden gewonnen uit zaden, schors, wortels, bloemen en andere delen van planten. Het is van belang dat de oliën die worden gebruikt op paarden zo zuiver mogelijk zijn, aangezien ze door de huid van het paard in het lichaam worden opgenomen. Ik gebruik daarom de oliën van DõTERRA, deze zijn 100% zuiver en zijn voor gebruik op paarden.

Energetische aroma massage

Deze vorm van massage zorgt ervoor dat de essentiële oliën in het bloed opgenomen worden en de energiebanen weer geactiveerd worden, kortom het paard zal zich beter gaan voelen. Het zorgt voor:

  • Een diepe ontspanning
  • Versterking van het immuunsysteem
  • Remming van ontstekingen
  • Bevordering van de balans in de lichaamssystemen

Essentiële oliën als ondersteuning

Tevens zijn de essentiële oliën toe te passen voor of tegen veel gezondheidsklachten. Kleine greep uit de talrijke mogelijkheden van de oliën: mok, stalbenen, blessures, stijve spieren, pees blessure, benauwdheid, stress, wonden, zomerexceem, hoesten, droes, koliek, diarree. Ook kunnen de oliën helpen tijdens de training het kan zorgen voor meer ontspanning waardoor je beter en effectiever kan trainen. Tevens voor paarden die erg gespannen of onrustig zijn tijdens transport kan het gebruik van de oliën helpen. Dit is echter een kleine greep van de grote mogelijkheden van het gebruik van essentiële oliën. Heeft uw paard een probleem of ongemak, neem even contact op en vraag naar de mogelijkheden.

De verschillende soorten essentiële oliën